Close



Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 25
  1. #11
    Well never mind I already got the ones that you recommended. After hours of researching I build the software marlin to it dosen't want to upload it.
    > Executing task: C:\Users\Piotr\.platformio\penv\Scripts\platformio .exe run --target upload <
    Processing LPC1768 (platform: https://github.com/p3p/pio-nxplpc-ar...ive/0.1.2.zip; board: nxp_lpc1768; framework: arduino)
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Verbose mode can be enabled via `-v, --verbose` option
    CONFIGURATION: https://docs.platformio.org/page/boa...p_lpc1768.html
    PLATFORM: NXP Arduino LPC176x 0.1.1 > NXP LPC1768
    HARDWARE: LPC1768 100MHz, 31.97KB RAM, 464KB Flash
    DEBUG: Current (cmsis-dap) On-board (cmsis-dap) External (blackmagic, jlink)
    PACKAGES: toolchain-gccarmnoneeabi 1.80201.190214 (8.2.1), framework-arduino-lpc176x 0.2.2
    Converting Marlin.ino
    LDF: Library Dependency Finder -> http://bit.ly/configure-pio-ldf
    LDF Modes: Finder ~ off, Compatibility ~ strict
    Found 6 compatible libraries
    Scanning dependencies...
    Dependency Graph
    |-- <Servo> 1.0.0
    |-- <LiquidCrystal> 1.0.0
    |-- <U8glib-HAL> 0.4.1
    |-- <TMCStepper> 0.6.1
    |-- <Adafruit NeoPixel> 1.3.0
    |-- <SailfishLCD>
    Building in release mode

    Unable to find destination disk (Command 'fsutil fsinfo drives' returned non-zero exit status 1.)
    Please select it in platformio.ini using the upload_port keyword (https://docs.platformio.org/en/lates...nv_upload.html) or copy the firmware (.pio/build/LPC1768/firmware.bin) manually to the appropriate disk

    Checking size .pio\build\LPC1768\firmware.elf
    Advanced Memory Usage is available via "PlatformIO Home > Project Inspect"
    DATA: [==== ] 42.2% (used 13800 bytes from 32736 bytes)
    PROGRAM: [=== ] 33.5% (used 159052 bytes from 475136 bytes)
    Configuring upload protocol...
    AVAILABLE: blackmagic, cmsis-dap, jlink, mbed
    CURRENT: upload_protocol = mbed
    Looking for upload disk...
    Error: Please specify `upload_port` for environment or use global `--upload-port` option.
    For some development platforms it can be a USB flash drive (i.e. /media/<user>/<device name>)
    *** [upload] Explicit exit, status 1
    ============================================== [FAILED] Took 7.51 seconds ==============================================

    Environment Status Duration
    ---------------------------- -------- ------------
    megaatmega2560 IGNORED
    megaatmega1280 IGNORED
    rambo IGNORED
    FYSETC_F6_13 IGNORED
    sanguino_atmega644p IGNORED
    sanguino_atmega1284p IGNORED
    melzi IGNORED
    melzi_optiboot IGNORED
    at90usb1286_cdc IGNORED
    at90usb1286_dfu IGNORED
    DUE IGNORED
    DUE_USB IGNORED
    DUE_debug IGNORED
    LPC1768 FAILED 00:00:07.505
    LPC1769 IGNORED
    STM32F103RC IGNORED
    STM32F103RC_fysetc IGNORED
    STM32F103RC_bigtree IGNORED
    STM32F103RC_bigtree_USB IGNORED
    STM32F103RC_bigtree_512K IGNORED
    STM32F103RC_bigtree_512K_USB IGNORED
    STM32F103RE IGNORED
    STM32F103RE_bigtree IGNORED
    STM32F103RE_bigtree_USB IGNORED
    STM32F4 IGNORED
    STM32F7 IGNORED
    ARMED IGNORED
    STM32F103VE_longer IGNORED
    mks_robin IGNORED
    mks_robin_lite IGNORED
    mks_robin_mini IGNORED
    mks_robin_nano IGNORED
    jgaurora_a5s_a1 IGNORED
    STM32F103CB_malyan IGNORED
    chitu_f103 IGNORED
    FYSETC_S6 IGNORED
    STM32F407VE_black IGNORED
    BIGTREE_SKR_PRO IGNORED
    BIGTREE_BTT002 IGNORED
    teensy31 IGNORED
    teensy35 IGNORED
    esp32 IGNORED
    linux_native IGNORED
    SAMD51_grandcentral_m4 IGNORED
    include_tree IGNORED
    ========================================= 1 failed, 0 succeeded in 00:00:07.505 =========================================
    The terminal process terminated with exit code: 1
    Terminal will be reused by tasks, press any key to close it.

  2. #12
    Engineer
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    664
    Add AutoWiz on Facebook
    so you have the SKR 1.3 board? If so then here watch this: https://www.youtube.com/watch?v=GNGN2iSQ5j4 . There is a completely different walkthrough from an equally knowledgeable source right here: https://www.youtube.com/watch?v=duNHOPlh2Pg . Watch these videos and you will be an absolute pro at setting up this board.

  3. #13
    I try to use Atom but it dosen't work on my PC. I just need this for one go. Do you see any problems in that log?

    Or is it possible for you to compile and send that file so I could drag it on my SSD?
    I'l pay you for your time as I'm sick of it
    Last edited by piotr1990; 12-21-2019 at 05:14 PM.

  4. #14
    Engineer
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    664
    Add AutoWiz on Facebook
    watch the videos. but from what I see in your post it looks like it failed to connect to your board. They are a specific walkthrough step by step on setting up this mainboard. If it doesn't work for you then you need to re watch the video from its start. Or watch the other video. They are both comprehensive setup guides for the SKR 1.3.

  5. #15
    wkurw2.jpg
    I think this may be the problem. I try already uninstal this driver and plug the board back in hoping it to reinstall correctly but nothing. Installed the drivers from the marlin folder but not too much difference

  6. #16
    A little update. I finally upload that firmaware. Had to use my friends laptop. It seems like after you try to connect the board 2nd time that's it. You need to try on another computer.
    After I connected everything and switch it on it seems to work but it dosen't see the SD card.
    screen:IMG_20191223_223043.jpg
    IMG_20191223_223053.jpg
    init. media is the SD card? I can't load it. I can't even preheat anything. It's not in the options. So the only thing what works is auto home. Is it the firmware? In case of any updates how do I ment to do it?
    Last edited by piotr1990; 12-23-2019 at 09:05 PM.

  7. #17
    I finally got the SD card working after all this time. It's nice and quiet now. But still got issues with it. I noticed then after I auto home it the nozzle never goes down to the Z stop. It even goes slightly higher. and after starting the print the nozzle just rams in to the bed.
    Those is my end stop and movement settings.
    Does anybody can see any problems related to that issue?

    //================================================== =========================//============================== Endstop Settings ===========================
    //================================================== =========================

    // @section homing

    // Specify here all the endstop connectors that are connected to any endstop or probe.
    // Almost all printers will be using one per axis. Probes will use one or more of the
    // extra connectors. Leave undefined any used for non-endstop and non-probe purposes.
    #define USE_XMIN_PLUG
    #define USE_YMIN_PLUG
    #define USE_ZMIN_PLUG
    //#define USE_XMAX_PLUG
    //#define USE_YMAX_PLUG
    //#define USE_ZMAX_PLUG

    // Enable pullup for all endstops to prevent a floating state
    #define ENDSTOPPULLUPS
    #if DISABLED(ENDSTOPPULLUPS)
    // Disable ENDSTOPPULLUPS to set pullups individually
    //#define ENDSTOPPULLUP_XMAX
    //#define ENDSTOPPULLUP_YMAX
    //#define ENDSTOPPULLUP_ZMAX
    #define ENDSTOPPULLUP_XMIN
    #define ENDSTOPPULLUP_YMIN
    #define ENDSTOPPULLUP_ZMIN
    //#define ENDSTOPPULLUP_ZMIN_PROBE
    #endif

    // Enable pulldown for all endstops to prevent a floating state
    //#define ENDSTOPPULLDOWNS
    #if DISABLED(ENDSTOPPULLDOWNS)
    // Disable ENDSTOPPULLDOWNS to set pulldowns individually
    //#define ENDSTOPPULLDOWN_XMAX
    //#define ENDSTOPPULLDOWN_YMAX
    //#define ENDSTOPPULLDOWN_ZMAX
    //#define ENDSTOPPULLDOWN_XMIN
    //#define ENDSTOPPULLDOWN_YMIN
    //#define ENDSTOPPULLDOWN_ZMIN
    //#define ENDSTOPPULLDOWN_ZMIN_PROBE
    #endif

    // Mechanical endstop with COM to ground and NC to Signal uses "false" here (most common setup).
    #define X_MIN_ENDSTOP_INVERTING false // Set to true to invert the logic of the endstop.
    #define Y_MIN_ENDSTOP_INVERTING false // Set to true to invert the logic of the endstop.
    #define Z_MIN_ENDSTOP_INVERTING false // Set to true to invert the logic of the endstop.
    #define X_MAX_ENDSTOP_INVERTING false // Set to true to invert the logic of the endstop.
    #define Y_MAX_ENDSTOP_INVERTING false // Set to true to invert the logic of the endstop.
    #define Z_MAX_ENDSTOP_INVERTING false // Set to true to invert the logic of the endstop.
    #define Z_MIN_PROBE_ENDSTOP_INVERTING false // Set to true to invert the logic of the probe.

    /**
    * Stepper Drivers
    *
    * These settings allow Marlin to tune stepper driver timing and enable advanced options for
    * stepper drivers that support them. You may also override timing options in Configuration_adv.h.
    *
    * A4988 is assumed for unspecified drivers.
    *
    * Options: A4988, A5984, DRV8825, LV8729, L6470, TB6560, TB6600, TMC2100,
    * TMC2130, TMC2130_STANDALONE, TMC2160, TMC2160_STANDALONE,
    * TMC2208, TMC2208_STANDALONE, TMC2209, TMC2209_STANDALONE,
    * TMC26X, TMC26X_STANDALONE, TMC2660, TMC2660_STANDALONE,
    * TMC5130, TMC5130_STANDALONE, TMC5160, TMC5160_STANDALONE
    * :['A4988', 'A5984', 'DRV8825', 'LV8729', 'L6470', 'TB6560', 'TB6600', 'TMC2100', 'TMC2130', 'TMC2130_STANDALONE', 'TMC2160', 'TMC2160_STANDALONE', 'TMC2208', 'TMC2208_STANDALONE', 'TMC2209', 'TMC2209_STANDALONE', 'TMC26X', 'TMC26X_STANDALONE', 'TMC2660', 'TMC2660_STANDALONE', 'TMC5130', 'TMC5130_STANDALONE', 'TMC5160', 'TMC5160_STANDALONE']
    */
    #define X_DRIVER_TYPE TMC2208
    #define Y_DRIVER_TYPE TMC2208
    #define Z_DRIVER_TYPE TMC2208
    //#define X2_DRIVER_TYPE A4988
    //#define Y2_DRIVER_TYPE A4988
    //#define Z2_DRIVER_TYPE A4988
    //#define Z3_DRIVER_TYPE A4988
    #define E0_DRIVER_TYPE TMC2208
    //#define E1_DRIVER_TYPE A4988
    //#define E2_DRIVER_TYPE A4988
    //#define E3_DRIVER_TYPE A4988
    //#define E4_DRIVER_TYPE A4988
    //#define E5_DRIVER_TYPE A4988

    // Enable this feature if all enabled endstop pins are interrupt-capable.
    // This will remove the need to poll the interrupt pins, saving many CPU cycles.
    //#define ENDSTOP_INTERRUPTS_FEATURE

    /**
    * Endstop Noise Threshold
    *
    * Enable if your probe or endstops falsely trigger due to noise.
    *
    * - Higher values may affect repeatability or accuracy of some bed probes.
    * - To fix noise install a 100nF ceramic capacitor inline with the switch.
    * - This feature is not required for common micro-switches mounted on PCBs
    * based on the Makerbot design, which already have the 100nF capacitor.
    *
    * :[2,3,4,5,6,7]
    */
    //#define ENDSTOP_NOISE_THRESHOLD 2

    //================================================== ===========================
    //============================== Movement Settings ============================
    //================================================== ===========================
    // @section motion

    /**
    * Default Settings
    *
    * These settings can be reset by M502
    *
    * Note that if EEPROM is enabled, saved values will override these.
    */

    /**
    * With this option each E stepper can have its own factors for the
    * following movement settings. If fewer factors are given than the
    * total number of extruders, the last value applies to the rest.
    */
    //#define DISTINCT_E_FACTORS

    /**
    * Default Axis Steps Per Unit (steps/mm)
    * Override with M92
    * X, Y, Z, E0 [, E1[, E2...]]
    */
    #define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT { 80, 80, 400, 93 }

    /**
    * Default Max Feed Rate (mm/s)
    * Override with M203
    * X, Y, Z, E0 [, E1[, E2...]]
    */
    #define DEFAULT_MAX_FEEDRATE { 500, 500, 5, 25 }

    //#define LIMITED_MAX_FR_EDITING // Limit edit via M203 or LCD to DEFAULT_MAX_FEEDRATE * 2
    #if ENABLED(LIMITED_MAX_FR_EDITING)
    #define MAX_FEEDRATE_EDIT_VALUES { 600, 600, 10, 50 } // ...or, set your own edit limits
    #endif

    /**
    * Default Max Acceleration (change/s) change = mm/s
    * (Maximum start speed for accelerated moves)
    * Override with M201
    * X, Y, Z, E0 [, E1[, E2...]]
    */
    #define DEFAULT_MAX_ACCELERATION { 500, 500, 100, 5000 }

    //#define LIMITED_MAX_ACCEL_EDITING // Limit edit via M201 or LCD to DEFAULT_MAX_ACCELERATION * 2
    #if ENABLED(LIMITED_MAX_ACCEL_EDITING)
    #define MAX_ACCEL_EDIT_VALUES { 6000, 6000, 200, 20000 } // ...or, set your own edit limits
    #endif

    /**
    * Default Acceleration (change/s) change = mm/s
    * Override with M204
    *
    * M204 P Acceleration
    * M204 R Retract Acceleration
    * M204 T Travel Acceleration
    */
    #define DEFAULT_ACCELERATION 500 // X, Y, Z and E acceleration for printing moves
    #define DEFAULT_RETRACT_ACCELERATION 500 // E acceleration for retracts
    #define DEFAULT_TRAVEL_ACCELERATION 500 // X, Y, Z acceleration for travel (non printing) moves

    /**
    * Default Jerk limits (mm/s)
    * Override with M205 X Y Z E
    *
    * "Jerk" specifies the minimum speed change that requires acceleration.
    * When changing speed and direction, if the difference is less than the
    * value set here, it may happen instantaneously.
    */
    //#define CLASSIC_JERK
    #if ENABLED(CLASSIC_JERK)
    #define DEFAULT_XJERK 10.0
    #define DEFAULT_YJERK 10.0
    #define DEFAULT_ZJERK 0.3

    //#define LIMITED_JERK_EDITING // Limit edit via M205 or LCD to DEFAULT_aJERK * 2
    #if ENABLED(LIMITED_JERK_EDITING)
    #define MAX_JERK_EDIT_VALUES { 20, 20, 0.6, 10 } // ...or, set your own edit limits
    #endif
    #endif

    #define DEFAULT_EJERK 5.0 // May be used by Linear Advance

    /**
    * Junction Deviation Factor
    *
    * See:
    * https://reprap.org/forum/read.php?1,739819
    * http://blog.kyneticcnc.com/2018/10/c...or-marlin.html
    */
    #if DISABLED(CLASSIC_JERK)
    #define JUNCTION_DEVIATION_MM 0.08 // (mm) Distance from real junction edge
    #endif

    /**
    * S-Curve Acceleration
    *
    * This option eliminates vibration during printing by fitting a B├ęzier
    * curve to move acceleration, producing much smoother direction changes.
    *
    * See https://github.com/synthetos/TinyG/w...tion-Explained
    */

    //#define S_CURVE_ACCELERATION

  8. #18
    Engineer
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    664
    Add AutoWiz on Facebook
    If when you try to home any axis and it goes the wrong way a bit and stops then we can only assume we either have that endstop unplugged, wired to nc or no when it should be the other way, or we have our endstop inverting set wrong. What is happening is the controller thinks the axis is at its endstop position so it tries to move it away from the endstop. If it starts moving and does not see a change of state on that min endstop then it will know there is a problem and just stop.

  9. #19
    Thank you.
    It turned out I had a bit of problems with connectivity of my Z stop sensor. That was a bit of my own fault as I had to use a bit of soldering to extend the wire.
    It's printing now but from some reason every time before the print it starts retracting few cm of the filament.
    It's a minor problem for now as I can feed it back manually but after I'm gone go back to flexibles it may cause a lot of problems.
    Code:
    //#define FWRETRACT#if ENABLED(FWRETRACT)
    #define FWRETRACT_AUTORETRACT           // Override slicer retractions
      #if ENABLED(FWRETRACT_AUTORETRACT)
    #define MIN_AUTORETRACT 0.1           // (mm) Don't convert E moves under this length
    #define MAX_AUTORETRACT 10.0          // (mm) Don't convert E moves over this length
      #endif
    #define RETRACT_LENGTH 3                // (mm) Default retract length (positive value)
    #define RETRACT_LENGTH_SWAP 13          // (mm) Default swap retract length (positive value)
    #define RETRACT_FEEDRATE 45             // (mm/s) Default feedrate for retracting
    #define RETRACT_ZRAISE 0                // (mm) Default retract Z-raise
    #define RETRACT_RECOVER_LENGTH 0        // (mm) Default additional recover length (added to retract length on recover)
    #define RETRACT_RECOVER_LENGTH_SWAP 0   // (mm) Default additional swap recover length (added to retract length on recover from toolchange)
    #define RETRACT_RECOVER_FEEDRATE 8      // (mm/s) Default feedrate for recovering from retraction
    #define RETRACT_RECOVER_FEEDRATE_SWAP 8 // (mm/s) Default feedrate for recovering from swap retraction
      #if ENABLED(MIXING_EXTRUDER)
        //#define RETRACT_SYNC_MIXING         // Retract and restore all mixing steppers simultaneously
      #endif
    #endif
    
    /**
     * Universal tool change settings.
     * Applies to all types of extruders except where explicitly noted.
     */
    #if EXTRUDERS >1
      // Z raise distance for tool-change, as needed for some extruders
    #define TOOLCHANGE_ZRAISE     2  // (mm)
      //#define TOOLCHANGE_NO_RETURN   // Never return to the previous position on tool-change
    
      // Retract and prime filament on tool-change
      //#define TOOLCHANGE_FILAMENT_SWAP
      #if ENABLED(TOOLCHANGE_FILAMENT_SWAP)
    #define TOOLCHANGE_FIL_SWAP_LENGTH          12  // (mm)
    #define TOOLCHANGE_FIL_EXTRA_PRIME           2  // (mm)
    #define TOOLCHANGE_FIL_SWAP_RETRACT_SPEED 3600  // (mm/m)
    #define TOOLCHANGE_FIL_SWAP_PRIME_SPEED   3600  // (mm/m)
      #endif
    
      /**
       * Position to park head during tool change.
       * Doesn't apply to SWITCHING_TOOLHEAD, DUAL_X_CARRIAGE, or PARKING_EXTRUDER
       */
      //#define TOOLCHANGE_PARK
      #if ENABLED(TOOLCHANGE_PARK)
    #define TOOLCHANGE_PARK_XY    { X_MIN_POS +10, Y_MIN_POS +10 }
    #define TOOLCHANGE_PARK_XY_FEEDRATE 6000  // (mm/m)
      #endif
    
    #endif
    Can you see anything? I'm sure those are the retraction section of my configuration_adv.h
    I'm sure this time it's just have to be the settings.

  10. #20
    Engineer
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    664
    Add AutoWiz on Facebook
    Well i can see that none of that applies to you as there are still those // in front of the top line. If that's what you mean. And i don't think that will help you anyways. Explain better to me your problem, man. When the extruder heats up the filament will ooze out a little on it's own. This effect makes the nozzle empty when the print first starts. This happens without the extruder motor turning. Just from heat. To combat this we can setup a nozzle wipe at the start of each print and we can go into our slicer settings and command a loop or two around the print before it starts to prime the nozzle. Is this the problem you are having or is your extruder motor actually turning the wrong way at the start of your print?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •