Close



Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Fail to make the printings fit to each other.

    Hello,

    Totally new to 3d printing and I am having a problem.

    I bought a flashforge adventurer 3 and I want to print this:
    https://www.thingiverse.com/thing:35798 which is a detailed
    assembly of the Notre Dame in several pieces.

    However, even when I print the first two, they don't seem to fit.
    I tried to print in the very good quality setting of the FlashPrint
    software, but still nothing.

    I have no idea what can be wrong, or how to even start searching.
    I am using PLA.

    In the attached pic, I try to show what are the part of the prints
    cannot fit.

    I cannot explain it very good in English because I am not yet familiar
    with the terminology (English is not my mother tongue).

    Thanks for your time.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    No one can help?

  3. #3
    Staff Engineer Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    945
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    I downloaded the posted thingiverse models and took measurements and the pieces should fit together.

    Using PLA should allow for the printed parts to match as well.

    Do you have any more information you could supply.
    Slicer program name.
    Slicer settings print speed, filament temp, ect...

    Photos of parts sitting close enough to see how much they are off.

  4. #4
    I threw away the pieces, but I will print again, save the settings and take photos and post here.Thanks for the answer!

  5. #5
    Oh I remembered something, when loaded the first two parts, FlashPrint told me:"Errors has occured to the model. You can" and the options: "Repair model", "Delete model", "Ignore".And I pressed "Repair model".Perhaps it does something to the dimensions.

  6. #6
    Staff Engineer Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    945
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    Quote Originally Posted by kostbill View Post
    Oh I remembered something, when loaded the first two parts, FlashPrint told me:"Errors has occured to the model. You can" and the options: "Repair model", "Delete model", "Ignore".And I pressed "Repair model".Perhaps it does something to the dimensions.
    I loaded both models with several version of Cura no errors posted.

    Your flashforge adventurer 3 has a 150mm Build area you have plenty of room.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •