Close



Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Ender 3 Marlin bugfix 1.1.x BLtouch ABL issue

    Ender 3 Marlin bugfix 1.1.x BLtouch.

    I followed the youtube guide by Teaching Tech, I can't post link yet so the youtube video id is sUlqrSq6LeY

    Problem:
    G29 return:
    Recv: Bilinear Leveling Grid:
    Recv: 0 1 2
    Recv: 0 +0.548 +0.520 +0.478
    Recv: 1 +0.570 +0.415 +5.478
    Recv: 2 +5.570 +0.500 +0.435
    Recv:
    Recv: X:235.00 Y:234.00 Z:9.56 E:0.00 Count X:18800 Y:18720 Z:4000Recv: ok

    When it probes, it only does 7 points instead of 9 (3x3 grid), it does pause at the unprobe points but the BLTouch pin nerver extends.
    I guess the two unprobe points are +5.570 and +5.478 . When the nozzle prints near those position it moves way above and print from there which make the print a mess.
    Please help!

  2. #2
    Engineer Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    641
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    Post Marlin Configuration.h file to a Share file service like Google Drive and post a link.
    Will take a look at your firmware settings.

  3. #3
    Hi Roberts,
    I'm new here, I can't post link yet. Please bear with me.

    Configuration.h: paste bin dot com slash eJpfVdKH
    Configuration_adv.h: paste bin dot com slash sbM8dScu

  4. #4
    Engineer Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    641
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    could not find!!!

    Create a Google Drive upload files there post the Google Drive share link

  5. #5
    Super Moderator Roxy's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lone Star State
    Posts
    2,180
    I think this bug was fixed a few days ago... Can you download the latest BugFix code and see if your problem is resolved?

  6. #6
    Quote Originally Posted by Roxy View Post
    I think this bug was fixed a few days ago... Can you download the latest BugFix code and see if your problem is resolved?
    Thanks I will try that.

  7. #7
    Quote Originally Posted by Roberts_Clif View Post
    Post Marlin Configuration.h file to a Share file service like Google Drive and post a link.
    Will take a look at your firmware settings.
    https://pastebin.com/eJpfVdKH
    https://pastebin.com/sbM8dScu

  8. #8
    Quote Originally Posted by Roxy View Post
    I think this bug was fixed a few days ago... Can you download the latest BugFix code and see if your problem is resolved?
    I just rebuilt the Marlin with the code from here https://github.com/MarlinFirmware/Ma...e/bugfix-1.1.x
    The same problem happens.

  9. #9
    Engineer Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    641
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    I would try to restore factory settings of the firmware,
    From LCD Restore Fail safe then Store Settings
    From a terminal
    M502 Restore EEProm Settings
    M500 Save Settings

  10. #10
    Quote Originally Posted by Roberts_Clif View Post
    I would try to restore factory settings of the firmware,
    From LCD Restore Fail safe then Store Settings
    From a terminal
    M502 Restore EEProm Settings
    M500 Save Settings
    I tried that, same problem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •