Close
Flash Forge Adventurer 3



Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Angry Strange DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT setting for Marlin

    Hi, awesome tech-people out there

    I recently bought a RAMP 1.6 board for my printer upgrade along with Marlin 1.1.9 version. I changed some lines of configuration.h?movement setting section?but something seems to be problematic with either my printer or my RAMP board. I first copied the suggested settings for my default axis steps per unit from the internet, and I noticed the step value was too high that the printer head is moving too much; therefore, I began to play around with the number and discovered value of 8 for both X and Y axis and of 32 for Z axis seem to be working.

    The value is soooo looooow compared to other sample codes?!!? plus, the motor vibrating alot, which I think is caused by the low number of steps. Can anyone help me fix this issue...?

    (I had attached my configuration.h file below)

    Thank you. BTW, I am using Nema 17 motor.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Engineer Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    439
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    Did you install the 3 jumpers that are under the Driver modules. on the ramps.

    https://www.youtube.com/watch?v=l7QgDSAlBdg

  3. #3
    you are my hero!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •