Close



Results 1 to 4 of 4

Thread: Marlin 1.1.5

  1. #1
    Technician Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    97
    Add Roberts_Clif on Thingiverse

    Marlin 1.1.5

    Upgraded again from Marlin 1.1.4 to Marlin 1.1.5 was hoping that they had fixed, the problem that after It Auto homes while displaying CUSTOM_MACHINE_NAME Z-axis will rise changing the display to " Endstops Z " or "G28 Z Forbidden"

    Problem still exists See Marlin 1.1.4 this Forum.

  2. #2
    Technician Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    97
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    I have a unique problem It involves "Endstop Trigger reporting"
    I get an error Using a Proximity sensor TL_M3W 'NPN' NC as a Z-Axis endstop.
    using these lines of code.
    #define Z_MIN_PROBE_USES_Z_MIN_ENDSTOP_PIN
    #define Z_CLEARANCE_DEPLOY_PROBE 10 // Z Clearance for Deploy/Stow
    #define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 10 // X offset: -left +right [of the nozzle]
    #define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 25 // Y offset: -front +behind [the nozzle]
    #define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -0.5 // Z offset: -below +above [the nozzle]
    This allows me to home then raise Z-Axis 10mm for a clearance of 10.5mm
    When I Auto home everything works up to home, the "Z Clearance for Deploy/Stow" parts finishes I get the error " Endstops Z ". I Believe that because the Z-Axis homed, then rose to the Clearance is why I am getting the error.
    The printer Prints Fine I can see nothing that causes a problem, except the Display " Endstops Z "
    Now when I use this line
    #define Z_MIN_PROBE_ENDSTOP
    I get no errors, though I can not get the Z-Axis to Raise to my wanted clearance of 10.5mm.
    This works completely in Marlin v1.1RC8 renamed to HICi3 v1.1RC8

  3. #3
    Technician Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    97
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    I revert to the Previous version of Marlin-RC8BF-HICi3 it works Perfectly.

    Marlin 1.1.5 using M500 causes CRC errors.
    Last edited by Roberts_Clif; 09-10-2017 at 04:24 PM.

  4. #4
    Technician Roberts_Clif's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    97
    Add Roberts_Clif on Thingiverse
    Marlin 1.1.1 - Marlin 1.1.5 using M500 causes CRC errors.
    Not an error, looks like it is just a Cyclic Redundancy Check that is stored with the data for testing.

    configuration_store.cpp

    // Report storage size
    #if ENABLED(EEPROM_CHITCHAT)
    SERIAL_ECHO_START();
    SERIAL_ECHOPAIR("Settings Stored (", eeprom_size - (EEPROM_OFFSET));
    SERIAL_ECHOPAIR(" bytes; crc ", (uint32_t)final_crc); //Example "Settings Stored bytes; (451) crc 42816"
    SERIAL_ECHOLNPGM(")");
    #endif
    ------------------------------------------------------
    #define EEPROM_WRITE(VAR) write_data(eeprom_index, (uint8_t*)&VAR, sizeof(VAR), &working_crc)
    #define EEPROM_READ(VAR) read_data(eeprom_index, (uint8_t*)&VAR, sizeof(VAR), &working_crc)
    ------------------------------------------------------
    const uint16_t final_crc = working_crc;
    ------------------------------------------------------
    EEPROM_READ(stored_crc);

    Reverted back to Marlin 1.1.5
    Last edited by Roberts_Clif; 09-17-2017 at 01:51 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •