Close



Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Technologist
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    124

    Alignment problem with Einscan 2.0

    I've been using the new v2.0 update of the scanning software for the past few days without any problems but all of a sudden, it seems to have developed a problem with alignment in turntable mode.
    Alignment is now way out by about 90 between each rotation.
    V1.7.7 is still working fine so it's definitely software related and probably to do with calibration. It did this the other day and calibrating fixed it but not this time.

    Stuff I've tried ....

    Recalibrated several times
    Uninstalled then reinstalled V2.0
    Rebooted laptop

  2. #2
    I only tried it once so far and alignment failed for me as well.
    Also i don't think manual alignment is working at all. I can't mark any point regardless of where or how often I Shift-LeftClick,

  3. #3
    Technologist
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    124
    Strangely enough, manual alignment works fine with mine. Can't understand why the autoscan alignment is so far out ???

  4. #4
    Technologist
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    124
    Ok, I seem to have fixed it !
    I uninstalled both version and reinstalled 2.0 by itself and autoscan alignment is working again.
    I guess it's not a good idea to have 2 versions of the same programs installed together !

  5. #5
    And again, thanks. I have both of them installed at the same time as well :-)

  6. #6
    Technologist
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    124
    If that doesn't work for you, send Einscan support an email.
    They replied to me very quicky last week with a fix to another issue I had.

  7. #7
    Student
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Calif.
    Posts
    26
    So I am having the same problem and I uninstalled both and reinstalled 2.0 and the manual scan is still not working. Did any one get it working other than uninstalling and reinstalling 2.0?

  8. #8
    Technologist
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    124
    Quote Originally Posted by propologist View Post
    So I am having the same problem and I uninstalled both and reinstalled 2.0 and the manual scan is still not working. Did any one get it working other than uninstalling and reinstalling 2.0?
    it seems to be an intermittent error in the calibration.
    Try closing the program then start it again and recalibrate. That's how I get it to work again when it happens.

  9. #9
    Student
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Calif.
    Posts
    26
    Well I have tried that and it works for auto scan. Thanks, but not for free scan.

  10. #10
    Technologist
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    124
    So the auto alignment in free scan isn't working for you ?
    If so, have you tried manual alignment by selecting 3 points on the scan ?
    I sometimes find auto alignment doesn't work in free scan with some scans but manual alignment usually corrects it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •